Een stevige basis

Alles over fotografie

Meer informatie
Inspirerende ontdekkingstocht

Ontwikkel je creativiteit

Meer informatie
Finishing touch

Alles over LightRoom

Meer informatie
Door de ogen van je kind

KidzBasiX

Meer informatie
Sfeervol tegenlicht

Alles over silhouetten

Meer informatie
De camera die je altijd bij je hebt

iPhone fotografie

Meer informatie
Indoor Flitsen

Indoor Flitsen

Meer informatie
Outdoor Flitsen

Outdoor Flitsen

Meer informatie
Outdoor Sportfotografie

Outdoor Sportfotografie

Meer informatie
Productfotografie

Productfotografie

Meer informatie

Alles over fotografie

Een stevige basis

Veel fotografen voelen zich gevangen door hun eigen beperkingen. Te veel knoppen en functies. En je handleiding is moeilijk en legt niet uit welke knoppen je wanneer moet gebruiken.

En op YouTube en FaceBook roepen ze even snel: zet je diafragma zus-en-zo en dan je ISO anderom. Dat helpt lekker.

Je hebt iemand nodig die het rustig uitlegt en blijft herhalen. En je laat oefenen en een coach voor je is. Zodat je jezelf niet steeds terug vindt in 'AUTO' modus, want daar was de camera toch echt te duur voor.

Vanuit aansprekende praktijksituaties deel ik 14 jaar fotografie-ervaring met je en laat ik zien welke effecten je kunt creëren met je camera in deze situaties. Ik laat ook zien wat er gebeurt als je de verkeerde instellingen gebruikt en ik vertel je ook waarom dit geen goede foto's geeft.

De lessen zijn efficient (tussen de 8 en 15 minuten per video) en dan ga je in de praktijk oefenen, met behulp van uitleg/oefen sheets.

Je kiest voor 'Alleen video' of 'Inclusief coaching'. Bij coaching krijg je toegang tot het digitale klaslokaal, de eCommunity, voor al je vragen en opdrachten. Je krijgt in het digitale klaslokaal persoonlijke coaching van mij. 

Zo krijg je binnen 11 weken je camera helemaal onder de knie.

Kllk voor de gratis PROEFLES

Dit zijn de lessen:

Les 1 - Introductie en autofocus
We beginnen met de basis van je camera en gaan dan problemen met onscherpe foto's oplossen. De basis hiervoor is de juiste instellingen van je autofocus.

Les 2 - Autofocus beweging, witbalans en ISO
We breiden de autofocus uit met bewegende onderwerpen. En dan duiken we in de wereld van de witbalans en laat ik zien wat je met ISO kunt bereiken.

Les 3 - Lichtmeter
Aan de hand van de belichtingsdriehoek dalen we af naar de lichtmeter, een ontzettend krachtige functie. We kijken naar de instellingen en naar belichtingscompensatie. Een functie die veel te weinig mensen kennen en gebruiken. 

Les 4 - Spotmeter
Voor deze les duiken we de letterlijk de donkere wereld in, want waarvoor gebruik je de spotmeter nu eigenlijk? En kan je hier ook compensatie gebruiken? Hier maken we van een goede foto een geweldige foto.

Les 5 - Histogram
Onze ogen houden ons vaak voor de gek. En daar kom je pas achter als iemand anders je wijst op een te donkere of te lichte foto. Maar hoe kan je nu een objectief beeld krijgen van je belichting?

Les 6 - Diafragma
Scherptediepte is qua term bij velen wel bekend. Maar hoe werkt dat in de praktijk dan. Vanuit Milaan laat ik dit duidelijk zien.

Les 7 - Meer over scherptediepte
Maar er is veel meer dan alleen diafragma. Er zijn namelijk 2 andere factoren die een enorme invloed op scherptediepte hebben. Weet jij ze? Na deze les wel.

Les 8 - Bevriezen van beweging
Ook als heb je je autofocus onder controle, je kunt toch bewegingsonscherpte krijgen. Terwijl de kite-surfers door het beeld springen leg ik precies uit hoe je zelfs de waterdruppels kunt bevriezen. 

Les 9 - Introduceren van bewegingsdynamiek
Of wil je juist dat beweging een onderdeel van de dynamische foto wordt? Hier leer je hoe je bewegingsonscherpte juist creatief gebruikt.

Les 10 - Meetrekken bij beweging
Vanaf het circuit in Zandvoort en op Schiphol, laat ik exact zien hoe je snelheid aan je foto gaat meegeven, voor het wow-effect.

Les 11 – Afronding
De lessen zitten erop en jij bent gegroeid naar een bekwaam fotograaf. Je fotografie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Frenk na les 1: "Ik heb in dat kwartiertje, van jou al meer geleerd dan in de 8 jaar hiervoor.".

Arjan: "Fotograferen gaat nu niet meer automatisch, maar wel steeds meer vanzelf.".

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus heb je een digitale spiegelreflexcamera (elk merk/type), systeemcamera of een mirrorless-camera nodig waarmee je alle instellingen handmatig kunt zetten. Je hebt geen verdere voorkennis van fotografie nodig.

Je kunt de lessen volgen in eigen tempo. Met de GRATIS werksheets die je erbij krijgt kun je de oefeningen doen en aantekeningen maken.

En je kunt de lessen blijven herhalen, je toegang komt nooit te vervallen.

€59.00 11 interactieve lessen

Alleen online lessen.

€89.00 11 interactieve lessen

Inclusief coaching.